Dober spanec ter otroška posteljnina

Dober spanec je želja vsakogar in do njega je precej enostavno priti, če upoštevamo nekaj nasvetov. Najbolje se naspimo v obdobju od 21h-8h. V tem času se v telesu izloči največ hormona ki poskrbi za utrujenost in s tem trden spanec. Prostor v katerem spimo naj bo čim bolj zatemnjen. Dober spanec je odvisen tudi od motečih dejavnikov, teh naj bo čim manj in svetloba je zagotovo ena izmed njih.

Veliko vlogo pri dobrem spancu pa igra tudi vzmetnica ali ležišče ter vzglavnik in odeja. Vzmetnica naj bo trda saj le tako lahko daje telesu potrebno oporo, ne sme pa biti pretrda. Pred nakupom v trgovini se na vsako vzmetnico uležite za vsaj nekaj minut, saj boste le tako lahko dobili pravi vtis o ležišču. Vzglavnik je lahko izdelan iz spominske pene ali pa drugih materialov, važno je le, da daje vratu pravilno oporo ter s tem ne obremenjuje naše hrbtenice. Odeja naj bo izdelana iz čim bolj naravnih materialov, debelino odeje pa prilagodite svojim potrebam. Prav tako je pomembna posteljnina, ta del recepta za dober spanec je pogostokrat spregledan. Najboljše razmerje cena/kvaliteta pri posteljninah boste dobili z bombažnimi ali posteljninami izdelanimi iz satena. Zapenjanje na zadrgo je najenostavneje in ni bojazni, da bi nam naprimer odleteli gumbi ali kaj podobnega.

Tako kot zase kupite tudi za vaše otroke kvalitetno ležišče in jim tako zagotovite dober spanec. Otroška posteljnina ter ostali dodatki naj bodo prav tako izdelani iz naravnih materialov, otrokom pa lahko kupite posteljnino njihovega najljubšega junaka in tako bo spanje še prijetnejše.