Dopolnilno oz. dodatno zdravstveno zavarovanje

V Sloveniji najdemo dodatno zavarovanje tudi pod izrazom dopolnilno zavarovanje, veliko ljudi misli, da gre za dva različna tipa zavarovanj, a v obeh primerih gre za isto stvar. Zdravje je zelo pomembna stvar prav vsakomur, vendar nas večina na zdravje misli šele takrat, ko je prepozno. Marsikdaj se lahko zgodi kaj nepričakovanega in če takrat nimamo urejenega zavarovanja bomo zdravstvene storitve kar krepko plačali. O tem, da se nam lahko velikokrat zgodi kaj slabega govori tudi slovenski pregovor, ki pravi » nesreča nikoli ne počiva«.

Za zdravstvene usluge je obvezno zdravstveno zavarovanje, vendar to ne krije celotnih stroškov zdravniških procesov. Za celotno kritje zdravniških uslug je potrebno dopolnilno zavarovanje. Ta krije preostale zdravniške postopke, recepte, zdravila, zobozdravniške usluge, fizioterapijo, presajanje organov, specialistično zdravljenje, diagnostične posege, očesne storitve, reševalne prevoze in še marsikaj drugega. Dodatne stroške, ki bi nastali ob zdravstveni oskrbi tako krije zavarovalnica, pri kateri smo se odločili za sklenitev zavarovanja. Dodatno zdravstveno zavarovanje ni potrebno urediti študentom do 26. Leta starosti, dijakom, šolarjem in otrokom.

Kot sem že rekel, nekateri ljudje so oproščeni dodatnega zdravstvenega zavarovanja oz. za njih avtomatsko velja, dobro pa ga je skleniti ob prenehanju statusu študenta ali dijaka, ob prvi zaposlitvi ter v vseh primerih ko dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nimate urejenega. Obvezno zdravstveno zavarovanje trenutno znaša okoli 22€, dodatno pa 27€, sklenete pa jih lahko pri različnih zavarovalnicah.

Pol obveznega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja lahko sklenemo še zelo veliko ostalih zavarovanj, od nezgodnih do zavarovanj materiala in še marsikaj. Zavarovanje, s katerim se sreča skoraj vsak, je avtomobilsko zavarovanje. Avtomobilsko zavarovanje seveda ni nujno obvezno, vendar so nezavarovana vozila zelo redka. Če je naše vozilo in vozilo drugih udeležencev nesreče zavarovano si enostavno izmenjamo tako imenovane »kupončke« škodo pa nam krije zavarovalnica. Če seveda nismo nesreče zakrivili pod vplivom alkohola, drog ali neupoštevanja prometnih predpisov.

Avtomobilska zavarovanja lahko krijejo tudi marsikatero drugo poškodbo na vozilu. Če naš avto ujame toča, ali se v nas nekdo zaleti naprimer na parkirišču, mi pa tam nismo prisotni. Kakšno škodo pokriva naše zavarovanje, je seveda odvisno od paketa, ki ga sklenemo pri zavarovalnici, kot sem že omenil se lahko zavarujemo res pred vsem, od toče do zaščite pred divjadjo, zelo popularna pa so kasko zavarovanja.

Zavarovanje za vaš avto lahko sklenete v bližini tehničnih pregledov, pri zasebnih zastopnikih zavarovalniških hiš ali pa prek spleta. Zavarovanje prek spleta je precej novo in marsikdo je kar skeptičen vendar je to zelo enostavno. Na spletu smo seznanjeni z vsemi podatki, podane so vse cene, velikokrat pa dobimo ponudbo, ki je veliko ugodnejša od fizične sklenitve zavarovanja.

Zavarovanja se veliko ljudem zdijo nesmiselna, a le do trenutka, ko pride do nesreče. Takrat šele vidimo koliko problemov in nevšečnosti si prihranimo ob sklenitvi zavarovanj. Preglejte ponudbe po spletu in se zavarujte, ne bo vam žal.