Električni radiator je najenostavnejša rešitev za ogrevanje

Med vsemi napravami, ki vam jih ponuja električna oblika ogrevanja, je tudi električni radiator. Je več kot odlična rešitev za dodatno ogrevanje prostorov. Na trgu predstavlja najenostavnejšo rešitev za ogrevanje prostorov, predvsem tistih, kjer obstoječe grelne naprave, na primer radiatorji, ne zadovoljujejo potreb uporabnikov.

Električni radiator pa sicer lahko predstavlja tudi glavni vir ogrevanja. Še posebej tam, kjer ni na voljo drugih virov ogrevanja oziroma ni primernega prostora za kotlovnice ali pa ni dimne napeljave. Na trgu lahko izbirate med številnimi možnostmi, na kar vas bomo opozorili tudi v nadaljevanju prispevka.

Kako deluje električni radiator?

Radiator na elektriko je lahko napolnjen s posebnimi tekočinami, na primer z mešanico vode in glikola, lahko pa tudi kar z vodo. Nekateri med njimi so napolnjeni tudi z oljem. Za konvektorski električni radiator pa je značilno, da sploh ne vsebuje tekočine. Vgrajene ima namreč grelnike. Z njimi električno energijo pretvori v toploto.

Prednosti električnega radiatorja

Nakup take naprave vam bo prinesel kar nekaj pozitivnih učinkov. Cena za namestitev je nizka, celo veliko nižja od namestitve klasičnih radiatorjev. Električni radiator se prav tako ponaša z enostavno namestitvijo in tudi uporabo.

Postavite in priključite ga na električno omrežje in ga vključite. Zanj je značilno še to, da ne potrebuje prav posebnega vzdrževanja ali prostora za kurilnico. Sodobni električni radiatorji vam ponujajo celo možnost časovnega in temperaturnega daljinskega upravljanja.

Oljni električni radiatorji

Med številnimi vrstami električnih radiatorjev na trgu lahko kupite tudi oljni električni radiator. Je električna naprava, ki je namenjena ogrevanju suhih zaprtih prostorov. Njegova moč gretja je običajno nastavljiva. Ima vgrajen termostat, ki regulira delovanje naprave, in sicer glede na trenutno temperaturo v prostoru.

V notranjosti je napolnjen z oljem; od tod tudi ime zanj. Olje se zelo segreje in prav nič čudnega ni, če boste tu in tam slišali pretakanje tekočine in olja v njem. Radiator take vrste običajno ni napolnjen do konca.