Jadranje postaja vse bolj aktualno tudi za Slovence

Jadranje z vrhunsko jadrnico po Jadranu je za mnoge ljudi sanski dopust. Veliko posameznikov se z jadrnico podajo tudi dlje in prejadrajo celoten Mediteran. Tako lahko začnemo jadrati tudi v Sloveniji in se z jadrnico zapeljemo vse tja do grških otokov. Jadranje po Jadranu postaja vse bolj priljubljeno tudi zato, ker Jadran skriva ogromno skritih biserov.

Če ste tudi sami oboževalci jadranja, ste se zagotovo že podali na kakšno morsko avanturo. Jadranje po Jadranu vas v poletnem ali jesenskem času napolni z energijo in dobrimi občutki. Vsekakor nam avantura jadranja ponuja veliko sonca, vznemirljivosti, malce eksotičnosti in prečudovitih dni ob morju.

Počitnice lahko prilagodite svojim zmožnostim

Jadranje po Jadranu lahko popolnoma prilagodite lastnim zmožnostim in sposobnostim. Ko se odločate za dopust z jadrnico, morate seveda najprej vedeti, za koliko dni bi se radi podali na jadranje. Jadranje seveda ni za vsakogar, zato je dobro, da se pred prvim poskusom posvetujete z znanci ali se obrnete direktno na ponudnika, pri katerem lahko najamete jadrnico.

Ponudnik vam bo do potankosti predstavil možnosti in vas opozoril, na kaj morate biti pripravljeni. Če nimate izkušenj vam bo za jadranje po Jadranu priporočil izkušenega vodnika, s katerim boste preživeli čudovit dopust. Običajno imajo agencije pripravljene različne pakete, med katerimi lahko izbirate. Lahko se na primer odločite za sedem dnevno ali 14 dnevno jadranje. Ta dva paketa sta najbolj priljubljena. Mnogi pa jadrnico najamejo tudi za dlje časa.

Jadranje po Jadranu ponuja odlične jadralske poti

Jadran ponuja ogromno različnih poti, po katerih lahko raziskujete otoke. Vsakič ko se odločite za najem, se lahko podate po novi poti in tako na enostaven in prijeten način spoznate celotno obalo Jadrana. To je veliko lepše, ko da bi se na morje podali z avtomobilom. Namesto dolgih ur vožnje do želene destinacije, boste uživali v lahnem vetriču, ki ga boste občutili med rezanjem valov po Jadranu.

Jadran ponuja ogromno različnih poti, po katerih lahko raziskujete otoke z jadrnico.

Jadranje po Jadranu pa seveda ponuja še veliko več. Če ste izkušeni potapljači, se lahko dogovorite za obisk najlepših potapljaških točk in si tako Jadransko morje ogledati tudi iz drugačne perspektive. Četudi bi lahko pomislili nasprotno, ima Jadran ogromno krasnih podvodnim mest, ki navdušujejo potapljače.

V poletnem času je vreme na Jadranu izredno ugodno in zato bo vaše jadranje po Jadranu zagotovo nepozabno. Še zlasti v južnem delu si boste zagotovili popolne sončne dni, kar vam bo nudilo veliko morskih nepozabnih doživetij.

 

Iščete popolno jadrnico za poletno potovanje? Potem preverite koristne nasvete na spletni strani Sailing holidays in Croatia.