Kako spodbuditi kolagen s prehranskim dodatkom?

Z leti prične kolagen v telesu upadati. Ker je ta človeku lastna beljakovina pomembna pri tvorjenju vezivnih tkiv v podkožju, postane koža bolj suha, manj elastična in izgublja videz mladostnosti, pri čemer se lahko prično pojavljati prve gubice. Proizvodnja beljakovine je zmanjšana tudi zaradi sončenja in onesnaženosti.
Vendar pa procese tvorbe beljakovine lahko pospešimo s kakovostnimi prehranskimi dodatki. Takšno je tudi prehransko dopolnilo Kolagen UP v 60 kapsulah, ki ga je razvilo slovensko podjetje Malinca. Izdelek je na voljo v spletni trgovini na naslovu https://www.malinca.si/kolagen-up.html. Prednost tega izdelka je v tem, da vsebuje različne sestavine rastlinskega izvora, ki pomembno vplivajo na pospešitev proizvodnje beljakovine.

Rastlinski izvlečki tvorijo nov kolagen v podkožju

Prehranski izdelek v kapsulah vsebuje vitamin C, ki se nahaja v naravnem ekstraktu šipka in pri tem poskrbi za sintezo beljakovine. Enako nalogo opravlja tudi rastlinski izvleček bambusa, ki vsebuje silicijev dioksid. Za pospešeno tvorbo vlaken poskrbi tudi ekstrakt zelenega čaja ter aminokisline, kot so glicin, lizin in prolin.
Telesu človeka lastni kolagen se lahko pospešeno tvori tudi s pšeničnim izvlečkom, ki vsebuje pšenične ceramide oziroma lipide, ki vplivajo na tvorbo specifičnih molekul, katere pa skrbijo za optimalno navlaženost kože.

Kako spodbuditi kolagen s prehranskim dodatkom?

Telo naj samo proizvede kolagen

Na trgu so na voljo različice prehranskih dopolnil in izdelkov za oralno uporabo, ki pa v svojih sestavinah že vsebujejo sintetiziran ali hidroliziran kolagen. Težava je v tem, da telo teh sestavin ne more optimalno uporabiti, saj se beljakovine v telesu ne razgradijo dobro oziroma do kože pride le malo učinkovin.
Rešitev nudijo izdelki, ki ne vsebujejo hidrolizirane beljakovine, temveč naravne izvlečke, ki telesu pomagajo, da lahko beljakovino proizvaja samo. To je tudi najbolj učinkovit način za spodbujanje procesov na molekularni ravni, ki poskrbijo za tvorbo beljakovine.

Veganski Kolagen UP v kapsulah

Če ne želite uživati izdelkov živalskega izvora, tedaj je Kolagen UP v kapsulah, ki je na voljo v spletni trgovini Malinca, idealna rešitev, saj vsebuje le sestavine rastlinskega izvora, poleg tega pa ne vsebuje laktoze, glutena, sladkorjev, polnil in drugih dodatkov. Jemanje prehranskega dodatka je primerno za vse, ki si želijo napeto, sijočo in mladostno kožo ter zdrave kosti in mišice.