Katere športne stave so popularne v Sloveniji?

Eden izmed bolj priljubljenih prostočasnih dejavnosti mnogih ljudi so športne stave kolesarstvo, ki veljajo za odličen podaljšek gledanja tekem in zato svojevrsten užitek. Sedaj lahko čisto vsak, ki pametuje z domačega kavča tudi dejansko uporabi svoje znanje in sposobnost napovedovanja rezultatov ter s tem celo kaj zasluži. Nekateri se s to dejavnostjo celo preživljajo.

In katere panoge so najbolj priljubljene? V zadnjem letu je v Sloveniji, ko gre za športne stave kolesarstvo prišlo precej v ospredje. Za to sta seveda predvsem zaslužena naša velika šampiona Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta na največjem kolesarskem dogodku na svetu, tekmi po Franciji, pometla s konkurenco ter osvojila prvi dve mesti.

športne stave v kolesarjenju.

Ko gre za športne stave kolesarstvo v letu 2021 izstopa

Rezultati naših dveh najboljših športnikov v tej panogi še kar odmevajo tudi v letu 2021, saj so športne stave v teh kategorijah presegle vsa pričakovanja. Slovenci izjemno veliko stavimo na rezultate v tem športu, sploh če te številke primerjamo s preteklimi leti. In kako tudi ne, saj se evforija še kar nadaljuje. Medtem, ko je Primož Rogljič pokazal veliko borbenost na tekmi od Nice do Pariza, je Tadej Pogačar požel velik uspeh na tekmi od Tirenskega do Jadranskega morja.

Katere druge panoge je še vredno izpostaviti?

Poleg zgoraj omenjenega biciklizma, so za športne stave pri nas zelo zanimivi tudi drugi športi. V prvi vrsti je to seveda nogomet, ki je izjemno priljubljen ne le v Sloveniji, temveč po celotnem svetu. Vsak dan se odigrajo številne tekme, ki ponujajo ogromno možnosti za polegaje stav. Športne stave so tudi zelo popularne v smučarskih skokih, še eni od tistih disciplin, kjer Slovenija žanje velike uspehe. Res je, da je tukaj rezultate včasih malce težje napovedati, saj na tekmo vpliva veliko različnih elementov, so pa zato kvote toliko višje, posledično pa je tudi sodelovanje bolj razburljivo. Se strinjate?