Kosilnice za različno zahtevne terene

Pri izbiri naprave za urejanje domačega vrta ali večje travnate površine je treba biti še posebej pozoren na nekatere dejavnike. V prvi vrsti je treba vedeti, kako velika je površina s travo in kakšen je naklon terena. Pomemben podatek je tudi ta, ali se na površini nahaja še kakšno drugo zelenje ali samo navadna trava.

Še posebej je treba paziti pri nakupu kosilnice za visoko travo. Takšna kosilnica je praviloma robustnejše izdelave, ima večja pogonska kolesa, sklopka je na rezilu. Sicer pa je že sama po sebi namenjena košnji oziroma mučenju visoke trave in grmičevja.

majhna trava

Izbira pravega proizvajalca kosilnic

Kosilnice za visoko travo pri nas na trgu ni težko najti. Zagotovo jo boste našli v specializirani prodajalni s kosilnicami ter podobnimi stroji za urejanje vrtov, travnikov in drugih podobnih površin. Na voljo so vam povsem nove naprave, izbirate pa lahko tudi med rabljenimi, ki so še vedno dobro ohranjene.

A preden se osredotočite na samo vrsto kosilnice, povprašajte prodajalca, kateri proizvajalec kosilnic na primer najbolj slovi po kosilnicah, ki so posebej namenjene košnji visoke trave in drugega zahtevnejšega zelenja.

izredno visoka trava

Učinkovita in hitra košnja z vrhunsko kosilnico za visoko travo

Čeprav se za marsikoga košnja izjemno visoke trave zdi misija nemogoče, pa takšno delo ob pomoči vrhunske kosilnice za visoko travo lahko opravite na hiter in učinkovit način. A naprava sama vam ne bo kaj dosti koristila pri delu, če se dela ne boste lotili sistematično. To pomeni tudi pravilno rokovanje z napravo.

Še preden se boste spopadli z visoko travo, si naredite načrt dela. Pomembno je, kje boste pričeli kositi in kako se boste košnje v celoti lotili. Dobro premislite tudi o spravilu pokošene trave. Vedeti morate, kje boste pokošeno travo hranili. Jo boste pred spravilom sušili ali jo boste namenili za kaj drugega? Pri urejanju travnate površine je namreč pomembno tudi samo spravilo in se samo kakovost košnje.

kosilnica

Kosilnice za zahtevnejše površine

Sicer pa vas profesionalne kosilnice in druge naprave za košnjo ali mulčenje visoke trave in drugih zahtevnejših površin lahko stanejo kar nekaj denarja. Sploh pa, če prisegate samo na uveljavljene proizvajalca, kar je pohvalno. Po drugi strani pa lahko na spletu obiščete dobro založeno prodajalno, kjer so vam na voljo ugodne kosilnice za visoko travo in še druge vrste kosilnic ter naprav, ki vam bodo odlično koristile pri urejanju okolice svojega doma ali pa kjer koli drugje. S ponudnikom kosilnic in drugih strojev za profesionalno in domačo rabo se lahko povežete preko maila ali telefonskega pogovora.