Ponudba mlečnih izdelkov in skute

Skuta je eden izmed najbolj avtohtonih in tradicionalnih mlečnih izdelkov, saj so jo že pred več stoletji izdelovali na ptevilnih planšarijah. Kmetija Pustotnik jo še danes prideluje na zelo podoben način z namenom ponuditi samo najbolj naravne in seveda tudi kakovostne mlečne izdelke. Ker se omenjena kmetija ponaša s pridelavo sira in drugih mlečnih izdelkov iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka, boste v ponudbi našli tako skuto v kosih ali pasirano skuto ter tudi skuto, pridelano iz kozjega ali ovčjega mleka.

Med ponudbo svežih mlečnih izdelkov boste lahko opazili tudi sirarsko skuto, ki je po svetu poznana pod imenom italijanska ricotta. Ta skuta je narejena iz sirotke, kar pomeni, da vsebuje veliko beljakovin in pa zelo malo maščob. Če jo primerjamo z ostalimi svežimi mlečnimi izdelki bomo ugotovili, da je njen okus skoraj sladkast. Sirarsko skuto lahko uživate surovo, sladko ali slano, ravno tako pa je primerna za pečenje.

V procesu zorenja sirarsko skuto strokovnjaki dimijo v domači »raufkamri«. To omogoča proizvod tako imenovane dimljene sirarske skute. Dim pusti skuti prijetno aromo in tudi blag okus prekajenega. Vse to izredno lepo dopolnjuje svežino skute. Takšna sveže popečena skuta se odlično prilega k razni zelenjavi ter tudi ribam in belušem.

Kaj pa vam kmetija Pustotnik še ponuja od mlečnih izdelkov? V ponudbi boste torej našli omenjene vrste skute, sir za žar, prekmurske sireke, mladi sir, zeliščni sir, maslo, kajmak ter topljeno, sladko in tudi kislo smetano. Preizkusite bogate, kakovostne in sveže mlečne izdelke slovenskega porekla, saj vam zagotovo ne bo žal.