Vaje za trebuh za vsak dan

Se vam dozdeva, da vaša postava ni več taka, kot nekdaj? Poleg tega pa nimate niti primernega časa, da bi hodili v fitnes. Morda je čas, da si doma uredite prostor, v katerem boste vsaj nekaj minut na dan vadili. Pomembno je, da ste pri izvajanju vaj dosledni, vztrajni i tudi natančni. Že v zelo kratkem času se vam bodo pokazali rezultati, nad katerimi boste zagotovo navdušeni.

Predstavljamo vam vaje za trebuh, ki jih prav tako lahko vključite v vse vaje, ki jih boste vsakodnevno izvajali kar pri sebi doma. Vaje so enostavne, zato jih boste kaj hitro usvojili in že čez nekaj časa jih boste imeli naštudirane do potankosti. Vsekakor je takih vaj nešteto. Dobite jih lahko tudi na določenih spletnih straneh, kjer boste izvedeli še cel kup koristnih informacij, kako si lahko izklešete postavo, ki si jo želite. Pri tem naj vas vodi tudi dobra volja za še večjo motivacijo.

Dotikanje gležnjev

Vaje za trebuh so lahko izjemno enostavne in ta, ki vam jo predstavljamo najprej, je zagotovo med lažjimi.

Ulezite se na tla in kolena pokrčite do pravega kota. Z nadzorovanim gibanjem poskusite doseči najprej desni in nato še levi gleženj. V skrajni točki poskušajte zadržati nekaj sekund.

Napravite most s telesom

Oprite se na prste in spodnji del rok ter zadnjico dvignite tako visoko, da je trup skorajda v vodoravnem položaju glede na podlago. Mišice morate imeti ves čas napete.

 

 

Izteg do popolnosti

V ležečem položaju iztegnite noge. Roke položite ob telo. Iz začetnega položaja noge potegnite proti sebi. Nato jih pokrčite in narahlo zarotirajte boke, in sicer tako da kolena približate prsnemu košu. Ko boste dosegli največjo možno kontrakcijo, noge vrnite v začetni položaj.

Zaupali smo vam samo tri vaje za trebuh, ki pa so izjemno enostavne in učinkovite obenem. Prav je, da začnete s takimi vajami in šele nato nadaljujete z nekoliko zahtevnejšimi, da že na začetku ne boste izgubili volje in motivacije za vsakodnevno vadbo.

Druge številne koristne vaje za trebuh si poiščite na spletu. Nekatere spletne strani vam ponujajo celo video posnetke, s pomočjo katerih si boste lahko še lažje predstavljali, kako potekajo tovrstne vaje.