Večer brez zanimive kratke pravljice je dolgočasen

Eden od najboljših načinov, s katerim lahko dosežete, da se vaši malčki zvečer umirijo in hitreje zaspijo, je zagotovo branje pred spanjem. Večina otrok, ki jim starši berejo pred spanjem, se hitro pomiri, saj jih nežen in počasen glas mame ali očeta lahko hitro zaziblje v spanec. Če pa ste preveč utrujeni in nimate navdiha, da bi se vživeli v dogajanje zgodbe, ki jo berete svojemu otroku, potem jim lahko predvajate kratke pravljice, ki so na voljo prek spleta.

Izbirate lahko med različnimi temami, ki jih bodo pripovedovali upokojenci in stanovalci domov za starejše občane, torej resnične babice in dedki, lahko pa si izberete kratke pravljice, ki jih bodo brali znani slovenski igralci in pripovedovalci.

Lahkonočnica za branje pred spanjem

Kratke pravljice polne življenjskih naukov in modrosti

Sestavite si lastno zbirko najljubših otroških pravljic, v katerih ne manjka zanimivih in zabavnih dogodivščin glavnih junakov. Zgodbe, v katerih nastopajo, pa so lahko polne modrosti, otroka osveščajo o medvrstniškem nasilju ali pa ga poučijo o tem, kako se spopadati s svojimi strahovi.

Tako boste na primer lahko prisluhnili pravljici pisatelja Žige X Gombača o fantku, ki ga je strah nevihte, skozi zgodbo te kratke pravljice pa vas bo popeljal glas priznane slovenske gledališke in filmske igralke Marijane Brecelj. Če je vaš otrok tesnoben in zmeden glede sprememb v družbi zaradi koronavirusne epidemije, bo zanj ravno pravšnja pravljica Nevidne stvari, ogromne skrbi Damjane Kende Hussu, ki jo pripoveduje Jožica Avbelj, še ena znana slovenska igralka.

Kratke pravljice, ki jih lahko berete in hkrati poslušate

Vse zvočne kratke pravljice, ki si jih lahko preprosto shranite in do njih dostopate kjerkoli in kadarkoli, so napisali slovenski sodobni pravljičarji, barvite in razgibane ilustracije pa so nastale izpod ustvarjalnih rok mladih slovenskih ilustratorjev. Tako boste lahko svoje izbrane kratke pravljice obenem brali in poslušali, medtem ko bodo vašo domišljijo zbudile pisane podobe otroških junakov, ki bodo poskrbeli, da bo vaš otrok zaspal pomirjen.