Visokokakovostne zavorne ploščice

Ne glede na to, kakšno vreme vas spremlja, se morate kot vozniki na cesti zanesti na kratke zavorne razdalje in to pri vsaki hitrosti. Pri tem pa imajo zelo pomembno vlogo tudi zavorne ploščice ter diski, ki jih morate redno preverjati in jih po potrebi tudi zamenjati.

Na trgu je veliko priznanih proizvajalcev, ki vam ponujajo zavorne ploščice v originalni različici ali pa kot keramično ploščico. Kakovostne zavorne ploščice, ki so narejene iz najboljših materialov, se lahko zelo natančno prilagodi kateri koli vrsti avta ter njegovemu obnašanju med vožnjo.

Delovanje zavornih ploščic

Za zavorne ploščice je značilno, da so ob zavornih diskih najbližje pri samem dogajanju pri zaviranju vozila. Zavorne obloge delujejo direktno na zavorne diske. Ti vplivajo na gibanje kolesa avta. Zavorne ploščice pa pri pritisku na zavoro stisnejo disk. Ta se zaradi trenja ustavi.

Zavorne ploščice torej poskrbijo za trenje, ki ustavi kolo in s tem tudi vozilo. Zavorne ploščice in diski pa se ob pogosti uporabi obrabijo in jih je treba pravočasno zamenjati. Le na ta način je poskrbljeno za odlično delovanje zavornega sistema; posledično za večjo varnost vseh udeležencev v prometu.

Visokokakovostne zavorne ploščice

Kakovostne zavorne ploščice izpolnjujejo normo ECE

Kakovostne zavorne ploščice izpolnjujejo normo ECE ter tako redno dosegajo odlične rezultate tudi v tesnih postopkih. V ploščicah so posebne vmesne plasti, ki vam zagotavljajo, da se nezaželeni zvoki, kot je, na primer, cviljenje zavor, popolnoma zadušijo.

Zavorne ploščice so označene z identifikacijsko številko. Na ta način jih lahko vedno prepoznate kot originalne dele ter sledite tudi njihovemu izvoru.

Keramične zavorne ploščice

Keramične zavorne ploščice imajo pogosteje manjšo obrabo ter so tudi zelo prijetnega videza. Ustrezajo tudi športnemu tipu vozila z visoko zmogljivostjo. Lahko jih zamenjate s standardnimi zavornimi ploščicami. Pri tem vam pri svojem avtu ne bo treba menjati ničesar drugega.

Nakup visokokakovostnih zavornih ploščic

V spletni trgovini silux.si lahko posegate po visokokakovostnih zavornih ploščicah priznanih proizvajalcev. Preko spleta si lahko naročite zavorne ploščice v originalni kakovostni po cenovno dostopnih cenah.

V spletni ponudbi boste lahko našli še ustrezne zavorne diske. Skupaj s ploščicami bodo delovali odlično in vam na ta način zagotavljali optimalno obnašanje zavor oziroma zavornega sistema.