Vrtni bazeni v najrazličnejših podobah

Imeti bazen na svojem vrtu je res nekaj posebnega. To lahko potrdite vsi, ki ga na svojem vrtu v poletnem času že dobro koristite. Morda vam je v takšno veselje, da se niti ne odpravljate več na morje in počitnikujete kar doma.

Če pa ste morda v fazi razmišljanja o tem, da bi si bazen na vrtu postavili v prihodnosti, boste morali razmisliti o določenih kriterijih, ki vplivajo na izbiro vrste bazena. Vrhunski vrtni bazeni so namreč lahko med seboj izjemno različni. Vse bolj so priljubljeni tudi montažni bazeni, a tudi ti se pojavljajo v številnih možnih podobah.

Prostostoječi bazen za vrt

Samostoječi ali prostostoječi vrtni bazeni so med kupci ena od najbolj priljubljenih izbir. Ta vrsta bazenov sodi med montažne bazene, kamor prištevamo še vgradne montažne bazene. Za razliko od njih vrtni prostostoječi bazeni ne zahtevajo prav veliko gradbenega posega, zato so lahko veliko hitreje postavljeni.

A ne glede na to, nad katero vrsto bazena za vrt se boste odločili, si boste morali najti dobrega strokovnjaka, ki vam bo omogočil ne samo hitro, temveč tudi kakovostno postavitev bazena.

Vrtni bazen

Oblika vrtnega bazena

Vrtni bazeni se med seboj razlikujejo tudi glede na obliko. Pravokotni bazeni vam omogočajo daljše dolžine, zato boste v njih lahko vadili hitrost plavanja. Okrogli bazeni so bolj priljubljeni za različne skupinske športne aktivnosti. Ne nazadnje so priljubljeni tudi ovalni bazeni.

Ko se boste odločali za postavitev bazena, je pomemben dejavnik tudi globina. Pri vseh ključnih zadevah vam seveda lahko pomagajo strokovnjaki za postavljanje bazenov. Ti vam lahko svetujejo še nakup tehnike, ki jo boste zagotovo potrebovali. Bazenska tehnika vključuje naprave za čiščenje in vzdrževanje, pripomočke za zaščito pred različnimi manj ugodnimi zunanjimi vplivi, pripomočke za lažje vstopanje v bazen ter podobno.

Življenjska doba vrtnih bazenov

Kakovostni vrtni bazeni imajo ob pravilnem vzdrževanju lahko kar dolgo življenjsko dobo, tudi do 20 let. Seveda pa je njihova doba povezana tudi s kakovostjo materialov. Na bazen v veliki meri vpliva tudi folija, ki jo je treba na vsake toliko časa zamenjati. To vas lahko stane kar nekaj denarja.

Najpomembneje je, da si doma na vrtu zagotovite kakovosten bazen, ki bo hkrati tudi varen. Zagotovo ga bodo uporabljali tudi otroci. Med bazensko tehniko boste zagotovo našli kakšne dodatke, ki otrokom omogočajo še večjo varnost.

Vrtni bazeni so vam na ogled na voljo tudi v spletni galeriji odličnega ponudnika, pri katerem se lahko dogovorite za izdelavo bazena za vrt po vaših merah.

 

Več o ponudbi bazenov, si lahko ogledate na https://bestway.si/montazni-bazeni.