Weber fasadni sistem za optimalno funkcionalnost fasade

Fasada je v več pogledih zelo pomemben del vsake stavbe. Njena osnovna naloga ni dekorativne narave kot to mnogi mislijo, ampak ščiti hišo pred zunanjimi vremenskimi vplivi, nudi toplotno in zvočno izolacijo in delno nudi tudi zaščito pred požari. Fasadni sistemi, med katerimi je tudi Weber fasadni sistem, so tako ključnega pomena, če želimo doseči optimalno funkcionalnost fasade.

Zavedati se je potrebno, da je fasada investicija za prihodnost, zato je njena funkcionalnost ključnega pomena. Le dobro načrtovan in kakovostno izdelan Weber fasadni sistem bo imel največje učnike in bo v zadovoljstvo naročnika 

Weber fasadni sistem v različnih barvnih odtenkih

Pri izdelavi fasade je izbira barve ena izmed najbolj ključnih vprašanj, in ni tako enostavna naloga, še posebej, ker jo izbiramo za nadaljnjih 30 let. Weber fasadni sistem nam ponuja ogromno barvnih odtenkov, izmed katerih je zelo težko izbrati pravega, zato ni nič nenavadnega, da pride do nesoglasja že med možem in ženo. 

Zaradi težje predstave, se največkrat pred izbiro barve fasade vprašamo, kako bi naša fasada izgledala v realnosti. V pomoč so nam na razpolago barvne študije fasade, s katerimi je odločitev zagotovo nekoliko lažja. Mnogi se danes odločajo tudi kombinacijo dveh barvnih odtenkov od katerih je eden nekoliko bolj prevladujoč.

Weber fasadni sistem v različnih barvnih odtenkih

Izdelava Weber fasadnega sistema se ne zaključi z izbiro barv

Barva fasadnega sistema Weber je morda na prvi pogled najbolj pomemben del fasade, ko pa imamo v mislih funkcionalnost, so drugi elementi fasade pomembnejši. Izbira materialov je zato izjemnega pomena, saj je od njega v veliki meri odvisna življenjska doba naše fasade. 

Vsem, ki se boste odločili za Weber fasadni sistem, je lahko v veliko olajšanje, saj gre za kakovostni fasadni sistem z dolgoletno garancijo. Prav tako gre za energetsko zelo učinkovit sistem, ki temelji na izolacijskih ploščah, ki se lepijo na zidake.

Weber fasadni sistem se pohvali z mnogimi prednostmi

Vsak fasadni sistem mora biti projektiran in izveden v skladu s splošnimi smernicami združenja proizvajalcev fasadnih sistemov, s čimer izpolnjuje s tem povezane standarde in normative. Weber fasadni sistem je znan po tem, da zaključni sloji nudijo maksimalno zaščito pred obremenitvami in zunanjimi vremenskimi vplivi, kar fasadi zagotavlja ustrezno življenjsko dobo. 

Ker pa je fasada neprestano izpostavljena številnim notranjim in zunanjim vplivom, je logično, da je potrebno poskrbeti tudi za njeno redno vzdrževanje. Gre v bistvu za preventivne ukrepe s katerimi boste poskrbeli, da bo imel Weber fasadni sistem še daljšo življenjsko dobo.

Več o fasadnem sistemu, si lahko preberete na http://www.fasaderstvo-fasade.si/